طراحی برکه
?
طراحی برکه
در محوطه سازی سعی بر این است که نمونه کوچکی از طبیعت به نزدیکی محل زندگی آورده شود. آب یکی از عناصر مهم است که در طبیعت به شکلهای گوناگون وجود دارد. برکه یکی از شکلهای جذاب حضور آب در طبیعت است که در محوطه سازی نیز به شکل مصنوعی ساخته میشود. برکه مصنوعی یکی از المانهای زیبا در طراحی محوطه و فضای سبز است. طراحی و ساخت یک برکه مصنوعی علاوه بر اینکه به جذابیت فضا میافزاید موجب تعدیل و مرطوب کردن هوا میشود. برکه میتواند عنصر اصلی و نقطه کانونی فضا باشد و به طراحی فضای سبز و محوطه جهت بدهد. طراحی و اجرای برکه مصنوعی کار مهمی است و به تخصص نیاز دارد.
روشهای ساخت برکه
ساخت برکه با روشهای مختلفی انجام میشود. یکی از این روشها ساخت برکه با قالبهای مصنوعی است. در این روش یک قالب متناسب با فضایی که برای برکه در نظر گرفته شده است تهیه میشود. سپس در زمین گودالی به اندازه قالب ایجاد میشود و قالب درون زمین کار گذاشته میشود. این روش اجرای بسیار راحتی دارد و به همین علت یکی از پرطرفدارترین روشها است.
روش دوم برای ساخت برکه حفاری است. این روش برای برکههایی با متراژ بالا یا شکلهای هندسی خاص استفاده میشود. برای اجرای این روش ابتدا طرح برکه روی زمین کشیده میشود و سپس حفاری آغاز میشود. سپس گودال به کمک لاینرهای پوششی پوشانده میشود.
روش سوم ساخت برکه مصنوعی به کارگیری سازه محکم است. در این روش به جای لاینر دیوارههای سیمانی با بستر عایق کاری شده ایجاد میشود. در این روش زمان و هزینه بیشتری صرف میشود اما برکه ساخته شده کیفیت و ماندگاری بالاتری دارد.
پس از ساخت برکه با هرکدام از روشهای فوق، از سنگ لاشه، قلوه سنگ، سنگ ریزه، چوب، گیاهان آبزی، گلها و... برای تزئین برکه و هماهنگ کردن آن با محیط استفاده میشود. گیاهانی مثل آلاله آبی و نیلوفر آبی به زیبایی بیشتر برکه و جلوه طبیعیتر آن کمک میکنند.
موارد مرتبط دیگر:
?